Бъдещи ресторантьори и техници ще практикуват в Испания и Германия

За поредна учебна година проектното предложение на Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство в Свищов е сред одобрените за изпълнение по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионалното образование и обучение“.

Гимназията кандидатства с проектни предложения от 2012 година и винаги е сред одобрените. За изпълнение на одобреното проектно предложение „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” се предвижда реализиране на две мобилности, включващи различни целеви групи. Първа група включва 10 ученици от XI клас, професия „Ресторантьор“. Те ще проведат през м. юли 2018 година триседмична производствена практика в Малага, Испания – предпочитана туристическа дестинация на Средиземноморския бряг с традиции в сферата на услугите.

Втора група отново включва 10 ученици, но от професия „Техник по транспортна техника”, от XI и XII клас. През м. април 2018г. те ще посетят Берлин, Германия – гигант в автомобилостроенето, където ще поведат триседмична производствена практика.

Поради големия интерес и желание на учениците за участие в мобилността е необходим предварителен подбор, който мотивира учениците да покажат най-доброто от себе си в професионалната подготовка. Придобитият европейски опит по време на мобилността ще допринесе за повишаване на конкурентоспособността на нашите ученици на пазара на труда както в България, така и в развитите икономики на Стария континент.

За изпълнение на дейностите по проекта училището ще си партнира с две партньорски организации от страните-домакини Tribeka - Испания и Berlink - Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование