Българин за снощната паника в Лондон: Бяхме много изплашени

Наш сънародник, попаднал в масовата паника на „Оксфорд съркъс” в Лондон , разказа за преживения шок.

Две метростанции и „Оксфорд съркъс” бяха отцепени от властите заради сигнали за стрелба снощи. На място се стекоха много униформени, но след щателна проверка беше обявена фалшива тревога.

В резултат на паниката и последвалата блъсканица бяха ранени деветима души, които бяха хоспитализирани. На други седем е била оказана медицинска помощ на място за получени леки травми.

Генади Генадиев се намира в един от магазините на „Оксфорд съркъс” по време на Черния петък, когато изведнъж вратите се затворили.

„Дикторът от магазина ни съобщи, че за наша безопасност вратите са затворени. Като погледнахме през прозорците, всички хора, които бяхме видели буквално преди 3 минути, бяха заменени от петдесетина полицаи, 4-5 пожарни и безброй много полицейски коли”, разказва той пред БТВ.

Казва, че чул три изстрела, въпреки че властите съобщават, че няма следи от стрелба.

„Настана сериозна паника, всички започнаха да бягат хаотично. Ние успяхме да се скрием в една празна сграда. Вътре бяхме 25 човека, чуваше се плач от почти всеки ъгъл на сградата”, допълва Генадиев.

След около трийсет минути групата събрала смелост да напусне сградата.

Масовата паника е била предизвикана от пререкание между двама мъже, съобщиха от британската транспортна полиция.

„Служителите ни смятат, че е избухнало пререкание между двама мъже на перона“, се казва в изявление на полицията.

Службите разпространиха кадри от камери за наблюдение, на които се виждат мъжете. Транспортната полиция иска да разговаря с тях и призова хората, които имат информация за инцидента, да се свържат с нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа