Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила

Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Българин изнасилил 31-годишна жена на новогодишно парти в дома си в Източен Лоудиън, Шотландия, която наскоро родила дете. Той е осъден на четири години и половина. 28-годишният Веселин Иванов посегнал на майката, когато останала да спи в една от стаите на дома му, пише шотландското издание на британския вестник "Сън".

В съда жената разказва, че когато се е събудила, видяла Иванов върху себе си да я докосва интимно. Въпреки че жертвата казала на насилника, че приятелката му е съседната стая, той отвърнал: „Хайде, нека се позабавляваме“. Жената се опитала да го спре, но не успяла и Иванов извършил насилствения акт.

Българинът отрича обвиненията, но съдебните заседатели го признават за виновен.

Твърденията на 31-годишната жертва пред съда са, че отишла в дома на Иванов заедно с приятеля си, докато през това време имало кой да се грижи за бебето й.

По време на партито жената имала намерение да се върне у дома, за да види детето си, но приятелят й я убедил да останат. Тя била уморена и настинала, в продължение на дни не спала добре и след като пила алкохол, отишла в една от стаите и заспала.

Жената разказва, че след насилствения акт била в шок и първоначално не знаела дали случилото се е било истина или сън.

След като заедно с приятеля си тръгнали от дома на българина, не споделила с него за случилото се от страх, че може да убие Иванов. По-късно обаче се разплакала и разкрила случилото се и приятелят й нападнал българина.

В разговор със свои приятел във фейсбук Иванов отрекъл да е влизал в стаята, където спяла жената. Малко след това обаче обяснил, че е влязъл там, за да вземе амфетамин, а тя го помолила за прегръдка и отишъл в леглото при нея. Пред съда версията му била друга – отишъл в стаята, за да вземе крем за бръснене.

Съдия Лорд Бърнс казал на 28-годишния мъж: „Жената току-що е била родила и, както знаете, съдът взема тези обстоятелства много сериозно“. Съдията подчертал, че Иванов няма предишни провинения и е "дошъл в тази страна, за да даде приноса си за развитието й".  Лърд Бърнс казал също, че българинът е "много работлив индивид" и това е било потвърдено от всички, които го познават.

Адвокатът на българина Тони Ленехан обяснил пред съда, че клиентът му остава с убеждението, че актът е извършен по взаимно съгласие. Той твърди, че вероятността Иванов да извърши повторен насилствен акт е малка.

Българинът, който живее в Шотландия от 2015 г., вече е включен в регистъра за сексуалните престъпници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа