Българин се оказа жител на Турция, без да знае

Българин се оказа жител на Турция, без да знае. Случаят идва от Кърджали и мъж, който след като подал документи за детски надбавки, разбрал, че няма да ги получи заради настоящия си адрес, който бил в южната ни съседка, информира БТВ.

Семейството на Ивайло Коджабашев от години получава помощи за отглеждане на двете си деца. Последното подаване на документи пред социалните служби обаче ги шокира. Оказва се, че Ивайло по адрес е регистриран в Турция.

От изненада мъжът дори не попитал в кой турски град се е установил без да знае, но по съвет на социалните потърсил отговор от общината, откъдето след проверка установили, че има грешка, но не е по тяхна вина.

Оказва се, че наредбата през 2005 г. е позволявала по данни на МВР да се коригират настоящите адреси на лицата.

Спешна проверка на МВР потвърждава, че преди 12 години, при попълване на настоящия адрес на мъжа, е допусната техническа грешка. За нея Ивайло е можел да разбере далеч по-рано, казват от общината.

Днес наредбата вече е променена и без писменото съгласие на човека, местоживеенето му не може да бъде сменено.

За да си върне адреса в България, Ивайло също пуска молба и адресът му е променен.

Според Коджабашев е възможно личните му данни да са били използвани на избори в Турция. Казва, че ще провери гласувал ли е в южната ни съседка без да знае.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България