Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

Българските ентусиасти вече карат ски по-бързо от легендите Марио Мат и Марк Жирдардели. Двамата големи шампиони бяха гвоздеят на програмата по откриването на ски сезона в Банско. Тимът на почетния гражданин на пиринския курорт спечели с минимален аванс, въпреки че Супер Марио беше по-бързият от двете легенди. Но най-добре от всички се справи Антон Койов, който си спечели безплатна карта за целия сезон.

„Много съм щастлив, че отново съм в Банско сред толкова много ентусиазирани скиори – призна Мат, който бе специален гост на церемонията. - Условията, които предлагате за ски в този момент от сезона, са невероятни. Курортът има огромен потенциал за развитие. Харесах го още през 2011-а, когато спечелих победа на слалом тук. Благодаря на домакините за поканата и пожелавам на всички хубав сезон.“

Шоуто на Бъндеришка поляна продължи с концерт на "Ъпсурт" и много игри с награди. Големият късметлия се оказа 30-годишният банскалия Радослав Вишанин, който се сдоби с нов автомобил Ауди.

Банско посрещна близо 10 000 гости за уикенда, а новият кмет Иван Кадев пък увери, че общината ще продължи да залага на ски туризма.

„Искрено се надявам българският съд възможно най-скоро да излезе с решение в полза на развитието на туризма и на целия регион – заяви Кадев. - Независимо от всичко, ние ще продължим да развиваме нашата ски зона, а също и на града. Новата стратегия за развитие на курорта ще е факт, когато се приеме и нов план за управление на природен парк Пирин.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм