Българите и полупразната зала

Снимки: Юлиан Тодоров

„Българите много обичат художествената гимнастика.“ Ей тези думи, казани от спортния министър Кралев по време на откриването на 36-ото световно първенство във вторник вечерта направо прободоха сърцето ми. Докато той и официалните гости се изредиха пред микрофона да говорят суперлативи (напълно заслужени) за перфектната организация, за гостоприемството и всичко най-най в София, залата беше полупразна. Мощната руска агитка беше толкова голяма, че нямаше как да не ме заболи липсата на български зрителски интерес в залата. А оправданието, че вторник е делничен ден, нищо че беше 20 часа вечерта, не го приемам. Нито пък „високата“ цена от 10 лева на билетите.

Този огромен труд на цялата федерация и на организационния комитет, страхотната реклама, чудесните ни момичета – не го заслужават. И това се случва на толкова дълго чаканото световно в едва ли не най-българския спорт, както обичаме да наричаме художествената гимнастика. Причини със сигурност има. Но и за тях ще им дойде времето.

Но сега мога само да констатирам: Министър Кралев, излиза, че не „познавате“ българите. Дано съботата и неделята ме опровергаят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт