Българите най-недоволни от курортите ни

Снимка: Архив

Румънците се жалват от високите цени, унгарците - от опашките по границата

Българските туристи са единствените, които се изказват предимно негативно за страната ни като туристическа дестинация. Това показва изследване на агенция за медийни анализи. В същото време европейските туристи са изключително доволни от преживяването си в България. Проучването обхваща 82 662 споменавания в социалните и в традиционните онлайн медии за периода февруари-юли тази година.

Нашенци критикуват най-много презастрояването, боклуците, мръсотията и увеличаващите се цени, които не отговарят на качеството на предлаганата услуга. Много от тях заявяват, че биха предпочели да почиват в Гърция, а преди опита за преврат през юли и в Турция.

68% от руснаците харесват почивката си

Руснаците, които най-много почиват в България, правят и най-голям брой коментари по темата. 68% от тях оценяват позитивно почивката си у нас и само 16% се изказват негативно. Доволни са и 71 на сто от жителите на Беларус. В същото време всеки шести сърбин, коментирал темата, изразява своето негативно отношение към курортите ни. Унгарците например, се оплакват от дългите опашки по българо-сръбската граница и лошото обслужване по нашите курорти. Румънците и поляците са недоволни от цените и отбелязват, че те са се повишили през последните години.

По-позитивно е отношението към зимните спрямо летните курорти, показва още изследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм