България беснее в града на Сталин

България с право беснееше в Гори, родния град на Сталин. Руският съдия Сергей Лапочкин даде не само едно рамо на Германия за загубата ни с 0:3. Първо още в 17-ата минута изгони Андреа Христов и даде дузпа за Бундестима. Според новите правила в подобна ситуация картонът трябва да е само жълт. След това Лапочкин не даде и 11-метров удар за нашите.

Краха ни като гергьовски агнета, но и ние играхме по-слабо отколкото срещу Англия – каза членът на изпълкома Венцислав Стефанов. - Срещу нас беше някаква турско-.африканска Германия. Дори не мога да нарека този отбор Германия. Но ние не се преборихме за една топка.“

С загубата означава, че България отпада от Евро 2017. В последния мач срещаме Холандия, която разгроми немците с 4:1 и загуби с 0:1 от англичаните.

Бяхме по-силни физически и игрово, а българите се оплакваха от съдията“, написа списание „Кикер“. Германците трябва да победят Англия с голям резултат, за да имат шанс за класиране. Тимът е шампион на тази възраст през 1981, 2008 и 2014 година.

На трибуните на стадион „Тенгиз Буржанадзе“ в Гори беше и националният селекционер Петър Хубчев. До него седя бившият му съотборник от четвъртите в света Емил Костадинов, който е член на изпълкома на БФС. Само за първия мач с Англия (0:2) в Грузия беше президентът Борислав Михайлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ