България е котенце, Хърватия - дракон

България

Германец рисува европейските държави в ютюб

Германски ютюбър преобразява очертанията на Европа според това как ги виждат хората с въображение, пише сайтът Bored Panda. “Когато наблюдаваме облаците, виждаме в тях какви ли не образи.

Така е и с картата на света, - казва артистът с никнейм Zackabier. Той е нарисувал 48 европейски страни, без претенции да прави наука или изкуство. А Bored Panda са помолили потребителите си да гласуват за най-симпатичен и оригинален образ. И резултатите са следните: на първо място е картата на България със 146 точки.

На рисунката очертанията на страната ни са заприличали на Zackabier на играещо котенце. Второто място получава Хърватия със 144 точки, която е изобразена като летящо драконче. В пръцкащо (и изпускащо твърдо вещество) дупе на прасенце се е превърнала европейската част на Русия - 140 точки.

Номер 4 - Естония, прилича на кучешка глава, а на пето място е Сърбия, която има вид на динозавър. Македония прилича на глава карфиол, Италия, разбира се, е ботуш. Словения е петел, Франция - бухал, Германия е джудже-ексхибиционист, а горката Норвегия е нарисувана като гигантски сперматозоид, докато Албания представлява използван презерватив. Ватиканът е нарисуван като невестулка с огромен нос.

Проектът на германския ютюбър Zackabier стана популярен още миналата година. Днес вече можем да се порадваме на първото място в сайта за забавления, изкуство, фотография и т. н. Bored Panda и на приятната асоциация на художника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл