България загуби от Чехия с 1:2 в дебюта на Красимир Балъков

Снимка: Twitter

Националният отбор на България загуби от Чехия с 1:2 като гост в мач от квалификациите за Евро 2020, който беше дебютен за новия селекционер на „лъвовете“ Красимир Балъков.

На „Дженерали Арена“ в Прага родните футболисти не се представиха на очакваното ниво и напълно закономерно записаха поражение, въпреки че двубоят започна отлично за тях. Още в третата минута дебютантът в националния отбор Исмаил Иса даде преднина на България с добър изстрел с глава след отлично центриране на капитана Ивелин Попов.

Веднага след като изостанаха в резултата, домакините тръгнаха в атаката в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 19-та минута, когато лоша намеса на друг дебютант – Кристиан Димитров, позволи на централния нападател на Чехия Патрик Шик да вкара във вратата на Николай Михайлов. Чехите създадоха още куп положения до почивката, но Михайлов и късметът помогна на „лъвовете“ да не допуснат нов гол.

Все пак логичното се случи в 50-та минута, когато Шик получи добър извеждащ пас, преодоля елементарно Васил Божиков и вкара за 2:1. Възпитаниците на Балъков нямаха сили да отговорят и до края не успяха да създадат нито една опасност пред противниковата врата.

В крайна сметка, България допусна първо поражение в квалификациите за Евро 2020 и остава с две точки в актива си, като заема четвърто място в група А. В другия мач от групата тази вечер Черна Гора и Косово направиха равенство 1:1 в Подгорица.

В понеделник България приема Косово на Националния стадион „Васил Левски“ от 21:45 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт