България и Русия са подписали протокол за увеличаването на въздушните превози

Русия и България след двудневни консултации са подписали протокол за нарастване на въздушните превози и за либерализация на чартърните полети, предаде ТАСС.

„По време на консултациите страните са обсъдили състоянието и перспективите пред развитието на въздушното съобщение между двете държави, обменяйки мнения по широк спектър въпроси“, пише в съобщение на руското посолство в София.

„В резултат на консултациите бе приет протокол, който предвижда нарастване на обема въздушни пътнически превози между двете страни, необходим за обслужването на повишения туристически поток, а също така мерки по либерализацията на чартърните полети“, пише още в съобщението.

Руската делегация на преговорите е била водена от директора на департамента на държавната политика в областта на гражданската авиация на министерството на транспорта Светлана Петрова, а българската от главния секретар на генерална дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация към Министерството на транспорта, информационните технологии и връзка Михаил Захариев.

На преговорите са участвали и представители на водещи авиокомпании, обслужващи полети между двете страни като „Аерофлот“, „Сибир“ и „България Еър“, а също та летищата на София, Варна, Бургас и на московското „Домодедово“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия