България кошмар №2 във френската история

Франция никога няма да забрави 17 ноември 1993 г. Тогава победихме „петлите“ с 2:1 след обрат, дошъл с двата гола на Емил Костадинов. Заради загубата Франция не се класира на световното в САЩ, а четата на Димитър Пенев хвана последния влак за мондиала. Френското издание „Футбол365“ определи именно този мач като втория най-болезнен в историята на националния им отбор. В петък „петлите“ отново приемат България в световна квалификация, а това отключи кутията на Пандора за французите.

„Десетте най-големи разочарования“ се казва материалът на „Футбол365“, а в него подробно е описан мачът с българските „лъвове“.

Друго местно издание - „Льо Прогрес“, също подсказа за известен боязън от страна на французите преди петъчния мач с нашите.

България идва с Костадинов", гласи заглавието на материал преди мача. И уточнява: "Става въпрос за играч на „Левски“, който е съименник по фамилия с Емил - футболиста, който ни спря за световното в Щатите. Георги Костадинов бе взет в последния момент от новия наставник Петър Хубчев. Това може да е психологически ход, тъй като българите знаят какво изпитваме, когато чуем това име.“

В същото време английското издание „Дейли мейл“ иронизира звездите на „петлите“ за облеклото, в което се появиха повечето играчи на лагер-сбора преди мача с България.

Парижката седмица на модата“, се казва материалът, в който Димитри Пайе е заснет на базата в Клерфонтен в блестящ анцуг, Кингсли Коман изтупан в доста странно сиво палто, а Пол Погба облечен в... траурно черно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ