България на четвъртфинал на европейското по волейбол

Българският национален отбор по волейбол за мъже от Европейското първенство у нас пред екзалтираната публика в „Арена Армеец” – тази снимка бе избрана за номер едно и бе публикувана от много международни сайтове.

България победи с 3:1 Финландия (в отделните части 23:25, 25:21, 25:11, 25:12) и се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по волейбол за мъже, което се провежда в Полша. Така "лъвовете" си осигуриха сблъсък с непобедения от началото на шампионата тим на Сърбия. Срещата за място в топ 4 на първенството на Стария континент е утре.

България и Финландия започнаха срещата равностойно, като се движеха точка за точка до средата на първия сет. Тогава обаче скандинавците се възползваха от пропуски в атаките на българите и поведоха с 20:17. Както и в мача срещу Словения, възпитаниците на Пламен Константинов правеха неочаквано много грешки на начален удар и в крайна сметка отстъпиха в първата част с 23:25.

Във втория сет "лъвовете" рано натрупаха аванс от пет точки. Те не изпуснаха преднината си до края на частта и изравниха резултата след 25:21.

Българският отбор започна ударно третия сет, като при първото техническо прекъсване вече водеше с 8:2. Доминацията на родните национали продължи и те увеличиха преднината си, печелейки частта с 25:11.

И в четвъртия сет представителният ни тим не допусна колебание в играта си и с резултат от 25:12 сложи край на спора в този мач.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 21 точки. Николай Николов и Тодор Скримов добавиха по 15.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена