България 10-а по медали на европейското по лека атлетика

България раздели 10-ото място в класирането по медали на европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. Единственото отличие за нашия тим е златото на Радослава Мавродиева в тласкането на гюле, първа титла за България от триумфа на Ивет Лалова на 200 метра през 2005-а.

Сливналийката победи само с 1 см шампионката от 2013-а Кристиан Шваниц.

„Да загубиш с един сантиметър е много жестоко, знам това“, призна германката. Нейната родина, както и големи сили в атлетиката като Франция, Украйна, Беларус, Швеция и Чехия, останаха без нито едно първо място на шампионата. На първо място с 5 титли от общо 7 медала е Полша, а втори са домакините от Великобритания с 4 златни и общо 12 отличия.

Сръбкинята Ивана Шпанович и рускинята Мария Ласицкене пък продължиха доминацията си съответно в скока на дължина и скока на височина при дамите. Шпанович се приземи на 6,99 метра и остави на 6 см зад себе си Настася Иванова-Мирончик (Беларус). Ласицкене пък преодоля 201 см, с 2 см повече от Юлия Левченко (Украйна). Тя обаче изрази недоволство, че се налага все още да се състезава като неутрален атлет.

„Побеждавам, но не мога да празнувам със знамето на родината си и това ме огорчава“, призна рускинята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт