Българи изминават разстоянието до Луната с велосипед

Серия от велопоходи стартира в Бургас

Българи се включват в уникално галактическо предизвикателство – да изминат заедно с велосипеди разстоянието от Земята до Луната. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км.

Акцията е в името на благородна кауза, инициирана от ДЗИ - серия от велопоходи в подкрепа на отговорното отношение към обществото. За разлика от други спортни събития, велопоходът има и друга амбициозна цел – да ангажира повече хора да да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. В края на предизвикателството километрите ще бъдат монетаризирани за каузата за висше образование за повече български деца. Програмата  всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  - до завършването на тяхната бакалавърска степен.

velo2018_1

Във вело туровете участие могат да вземат професионални колоездачи, които в оспорвано съревнование ще преодолеят трасетата от 7 км, 12 км, 21 км, 30 км или 36 км. В приятелски старт сили ще премерят всички любители с авантюристичен дух. А най-добрите от тях ще спечелят награди. За онези, които биха искали да се забавляват в последните септемврийски дни, но нямат велосипед на разположение или предпочитат друг вид спорт, обаче искат да се включат в каузата – на място ще ги очакват други разнообразни активности, гарантиращи 0% вредни емисии и 100% приятни емоции.

 Велопоходът стартира в Бургас на 29 септември в Морската градина пред Летния театър в 11 часа. На 6 октомври ще има велопоход в Пловдив, а на 13 октомври – в Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт