Българи и англичани се биха в Банско

Снимка: Архив

7 са арестувани, един полицай е ранен

Полицията в Банско задържа седем души, сред които четирима англичани, които се били до кръв в нощен клуб в зимния курорт. Екшънът се разиграл на 15 януари около 02:50 часа сутринта.

Англичани откраднали айфон на младо момиче и това станало повод за скандал между чужденците и персонала. От дума на дума се заформил въргал. На място дошла полиция,която едва озаптила развилнелите се младежи.

Арестувани са А. А., на 44 години, от Сливен, С. Л., на 48 години, от с.Белозем, община Раковски, Б. Н., на 42 години от Ахелой, както и четирима англичани на възраст 27-28 години.

В качеството си на обвиняем е привлечен 28-годишният Л. Д. от Великобритания. За времето от 01:30 часа до 03:00 часа на 15 януари в същия нощен клуб той е извършил кражба на мобилен телефон, с което е нанесъл щета на приблизителна стойност около 1 500 лева. Чужденецът е нарушил грубо обществения ред, като е блъснал витрина на хранителен магазин в Банско, в резултат на което е унищожил около 20 бурканчета с течен шоколад. Освен това оказал яростна съпротива при задържането му, при което при и по повод на изпълнение на службата на полицейски служител му е причинил лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право