Българи направиха хит за световна група

Михаела Маринова и Никол Канева от 4Magic са автори на парчето Rainbow, което ще присъства в албум на корейската банда Twice

Това е поредната стъпка към големия успех, каза Маринова пред „Труд“

Песен, създадена с участието на българските изпълнители Михаела Маринова и Никол Канева от групата 4Magic, влиза в албум на една от най-успешните и популярни момичешки банди в света – Twice.

Парчето е създадено по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp. То носи името Rainbow и ще бъде включено в осмия албум на K-pop (корейски поп, б.а.) групата.

Това е първият пробив на български автори на корейския пазар. Освен Михаела Маринова и Никол Канева, автори на песента са и суперуспешното шведско продуцентско дуо JeL - Alex Karlsson & Alexej Viktorovitch.

„Никога не съм правила песен в този стил и беше голямо предизвикателство за мен. Успяхме да създадем много интересни парчета по време на Sofia Songwriting Camp и това е едно от тях. Смятам, че това е поредната стъпка към големия успех, която правим с екипа на „Вирджиния Рекърдс“ и нямам търпение за следващия творчески лагер, на който съм сигурна, че ще се роди още много качествена музика“, каза Михаела Маринова за „Труд“.

„Едно от най-ценните неща, които правя за всички артисти на „Вирджиния Рекърдс“, е да ги развивам и като автори на музика. Много е ключово да има повече изпълнители в България, които пишат собствените си песни, както и песните на свои колеги. Освен че това е паралелна втора кариера и източник на приходи, авторството ражда и тип независимост, който е от огромно значение за всеки артист“, обясни управляващият директор на „Вирджиния Рекърдс“ Саня Армутлиева.

Twice е южнокорейска женска банда, създадена през 2015 г. в музикалния риалити формат Sixteen. През 2016 г. сингълът им Cheer Up покорява всички музикални класации в Южна Корея и печели награда за „Песен на годината“. Първият им албум се превръща в най-продавания на корейския пазар за 2016-а, а само година след дебюта им. Те са едни от най-продаваните корейски изпълнители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл