Българи, румънци и турци пълнят Банско по новогодишните празници

Резервациите за коледно-новогодишните празници върви в пълна пара за базите в Банско. Над 70% от легловата база вече е заета. Най-продавани са тридневните пакети, които стартират от 300 лева. Олинклузива и тази година е на мода, въпреки,че по-малките хотели роптаят срещу тази практика.

Хотелите предлагат всякакви екстри за туристите по празници, отделно пет степенно меню за Коледа и Нова година, жив оркестър или група, цяла нощ работа на механата или ресторанта, безплатни спа процедури, безплатно транспортиране до ски зоната.

Като топъл хляб се харчат и офертите за студентския празник, които също са изгодни. Стартират от 75 лева на човек за двудневен пакет и празнична вечеря. И тази зима в Банско ще бъдат командировани полицаи от Румъния и Гърция, които ще следят за реда на туристите от своите страни и ще подпомагат българските си колеги. Практиката се оказа успешна до сега.

До момента най-много резервации за празниците са направени от българи, румънци и турци, казаха от хотелиерския бранш.

Само за студентския празник в Банско се очаква да дойдат над 10 хиляди млади хора. За сега цените си остават като миналогодишните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България