Българка арестувана за лъжливи показания на делото за убийството на малката Ани в Гърция

Показанията на българка по време на делото за убитата малка в Гърция доведоха до неочакван обрат, съобщава "Български новини".

Свидетелка изпадна в противоречия и предизвика реакцията на прокурора. Става дума за Стоянка Мичева, която изглежда е подслонила обвиняемия по делото Николай в дома си след бруталното убийство.

Мичева бе призована да даде показания по искане на майката на Ани, Димитрина Борисова. Показанията й предизвикаха смесени реакции от всички участващи в процеса, след което прокурора поиска арест за лъжесвидетелство.

Първоначално Мичева твърдяла, че е подслонила Николай от 9 април до 13 април. По-късно заяви, че на 11 и 12 е отсъствала и е била в град Лутраки и когато се е върнала на 13 април, той е бил напуснал жилището. На въпроси на адвоката на майката Ставрос Георгиу българката отговори, че не познавала Николай, а го е видяла на снимка, изпратена й от майка му по мобилния телефон и след като видяла снимките му в интернет е разбрала, че е той. Тогава адвокатът поиска свидетеля да бъде преследван като заподозрян за лъжесвидетелстване, докато прокурорът депозира молба за арест.

Според "Български новини" българите в Гърция имат незаконната практика да наемат жилища под наем, които да отдават за еднократни нощувки под формата на хотел на закъсали българи срещу 5-10 евро на вечер, където отсядат разбира се повече от един българин. Именно по този начин майката на Николай се е свързала със Стоянка Мичева и е поискала да отседне сина й там, докато си търси работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа