Българка е президентският медалист на Американския университет за 2017 г.

Четвъртокурсничката Стела Иванова е президентският медалист на Американския университет в България за 2017 г. Тя бе наградена вчера на тържествена церемония в университета. Студентката завършва АУБГ със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план „Крос-културни комуникации“.

Стела получи най-голямото отличие на АУБГ заради своя принос не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Тя активно участва в доброволчески дейности за защита на жени от домашното насилие, работила е с деца в неравностойно положение, деца аутисти и деца със синдрома на Даун. Също така е подпомагала каузи за достъп до образование на деца в ромски общности. Приета в „Оксфорд“, където ще следва магистърска степен по “Международно развитие и социология” с фокус върху подпомагането на жени от третия свят.

„Идваш в университета като бял лист и всички курсове, които вземаш, и всички хора, от които се учиш, придават цвят на картината.“, споделя носителката на президентския медал. Това е направила и самата тя – съхранила е в себе си не просто една фотография, запечатала конкретен момент, а картина, която е пресъздала духа и потенциала на едно поколение.

unnamed-1Президентът на АУБГ д-р Съливан откри церемонията, отбелязвайки, че това събитие е едно от най-вълнуващите за него, тъй като празнува успехите на талантливи студенти от цял свят. „През годините АУБГ се открои като институция, която привлича и обучава изключителни млади хора с високи цели и смели мечти. Студентите, които награждаваме тази вечер, са работили усърдно с подкрепата на преподаватели и служители, за да заслужат това високо признание.“, допълни той.

unnamedНай-много награди получи четвъртокурсничката Цветиана Захариева. Тя беше отличена за най-високи постижения по журналистика и масови комуникации, бизнес администрация и музика. Освен с отличен успех, Цветиана впечатли журито със своята лоюбознателност, креативност и отдаденост към общността на университета. Тя е един от организаторите на провелата се наскоро конференция TEDxAUBG, а в тазгодишния мюзикъл Rock of Ages, обиколил 5 града в България, изигра главната роля. През четирите си години на обучение в АУБГ, Цветиана е била неизменна част от Бродуей клуба към АУБГ, който всяка година поставя по един мюзикъл на сцените в най-големите градове на България.

В университета учат възпитаници от над 40 държави. Тази година и двете носителки на най-големите отличия са българки - Стела Иванова е от София, а Цветиана Захариева - от Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование