Българската „Пастърма говежда“ вече е в Европейски регистър за традиционни храни със специфичен характер

Българската „Пастърма говежда“ вече е в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Вписването е одобрено от Европейската комисия по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, съобщават от

„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин, записаха в мотивите за решението си еврокомисарите.

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като ХТСХ , България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост. Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България