Българската снимка „Стара река“ обиколи световните медии

Огненочервена лава, завихрена насред приказен есенен пейзаж. Илюзия, създадена от игрите на светлината, видяна и запечатана от обектива на фотографа Иван Миладинов. Този кадър обиколи световните медии тези дни.

Миладинов и неговата снимка “Стара река” печели първо място в националния фотоконкурс в едно от най-престижните състезания за фотография - Международния конкурс на “Сони”. Тази седмица бяха обявени победителите в 66 държави, участнички в конкурса, за 2017 г.

Иван Миладинов е заснел красивия кадър в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви и наситени. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен.

Подгласници на Миладинов са Емил Рашковски със снимката “Пожелай си” и Калин Костов със снимката “Двойно”.

Наградените творби от всички национални конкурси ще бъдат включени във финалната селекция снимки на изложбата Sony World Photography Awards & Martin Parr 2017 в Лондон от 21 април до 7 май. Те ще бъдат публикувани в годишния албум на конкурса, който се провежда за 10-и път. Победителите в 2017 Sony World Photography Awards ще бъдат обявени на 20 април.

Публикуваме и ние снимките от нашите победители, както и няколко почти произволно подбрани кадри от този така силен конкурс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства