“Българска армия“ вече е на ЦСКА

Стадион „Българска армия“ вече е собственост на ЦСКА. За първи път в демократично време и за първи път, откакто футболните клубове станаха акционерни дружества. ЦСКА спечели търга за арената и тренировъчния комплекс в Панчарево като единствен участник.

Комисията от Министерството на спорта одобри подадените документи. ЦСКА вза двата обекта под наем за 10 години. А когато влезе в сила новият закон за спорта, тогава ще кандидатства и за по-дългосрочна концесия. Наемът, който ЦСКА ще дължи на държавата, ще се взима от направените инвестиции.

Базата в Панчарево вече е сериозно модернизирана. Ръководството на ЦСКА чакаше крайното решение за търга, за да се направи проект за стадиона. Обещанието е до няколко години арената да има съвсем различен вид. Реално последният ремонт на „Българска армия“ датира от 1998 година. Тогава при управлението на Илия Павлов старите пейки бяха монтирани със седалки и в сектори „В“ и „Г“ се изписа името на ЦСКА. През годините са правени само козметични ремонти по „Армията“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ