Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на "Витошка"

Българска асоциация на заведенията (БАЗ) обясни, че няма незаконно строителство от страна на заведение на столичния булевард "Витоша". Позицията, подписана от председателя на БАЗ Ричард Алибегов, е по повод видео на общинския съветник Борис Бонев, публикувано във фейсбук страницата на „Спаси София“.

"Показаната във видеото временна постройка е напълно законна и има издадени всички необходими разрешителни от Направление архитектура и градоустройство на Столична община", обясняват от асоциацията, прилагайки документите.

"Считаме за изключително несериозно общински съветник да се появява неочаквано на частен обект и да изисква информация от намиращите се на него работници. Време е господин Бонев да разбере, че той вече е официален представител на Столичния общински съвет, а не граждански активист, който обикаля из София и залива социалните мрежи с неверни твърдения. Ако е имал съмнения за законността на показаната от него постройка, има установен законов ред, по който това да бъде установено. Още повече, като общински съветник, неговият път към необходимата му документация би трябвало да бъде сравнително кратък", призовават от БАЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони