Българска двойка спечели купата на общините на Международния турнир по спортни танци във Вършец

Танцови двойки от Унгария, Словения, Гърция, Канада и България, триумфираха в Международната КУПА на общините по спортни танци International Dance CUP 2019 във Вършец. Българската двойка Сергей Дипцев и Ивета Новева спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни и латиноамерикански танци“, като оставиха зад себе си конкуренцията от Сърбия и Молдова.

Най-добри при състезателите над 19 години за втора поредна година се откроиха една от най-успешните български двойки Мирослав Бонев и Емилия Джелебова – латиноамерикански танци. Те грабнаха и Купата на общините на област Монтана връчена им от областния управител на Монтана Росен Белчев. В същата категория при стандартните танци победители са Денес Боди и Хайнал Фрузба от Унгария. Среброто бе за състезателите от Канада, които демонстрираха изключителен професионализъм в изпълнението си на класическите танци. Първи при юношите в категорията латиноамерикански танци са отново български представители Давид Абрашев и Гергана Велкова от Поморие, а наградите след тях взеха двойки от Молдова и Стара Загора. Български тандем - Атанас Кацарски и Елена Солакова, заслужиха приза и в стандартната програма, следвани от състезателите от Молдова, Словения и Сърбия.

Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (WDSF) от бригада лицензирани съдии от 12 държави. В International Dance CUP на XIV-тия Международен турнир по спортни танци във Вършец тази година участваха 219 състезателни двойки, техните треньори и придружаващи лица. Организатор на турнира бе клубът по спортни танци „ОГОСТА данс“. „Изказвам най-искрена благодарност на община Вършец и кмета на общината инж. Иван Лазаров за безапелационната подкрепа и прекрасните условия, които ни предостави във спортна зала – Вършец. Благодаря за безкористната подкрепа и подадената ръка и на общините в нашата област, на спонсори, дарители и прекрасната публика, която ни помогна да превърнем Купата на общините на област Монтана в едно зашеметяващо събитие”, заяви старши треньорът на клуб „Огоста” Веселин Ковачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България