Българските фотографи бяха приети във Федерацията на европейските фотографи

Най-голямата професионална организация на фотографи в България - Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) бе приета за пълноправен член на Федерацията на Европейските Фотографи (FEP). Така нашите майстори на камерата се присъединиха към 29-те държави от Европа в международна организация, обединяваща професионалните фотографски организации.

"Международното признание на АПФ дойде за втория рожден ден на асоциацията", съобщи председателят й Лилия Йотова, която представи българската организация в гр. Брей, Ирландия. "За нас е чест приемането ни във FEP и това е резултат от усилен труд по организирането на изложби, създаване на партньорства с различни организации и работа за популяризиране на организацията сред българските професионални фотографи."

Кандидатурата на България бе приета с пълно мнозинство от представителите на всичките 29 държави след представяне на принципите и дейността на организацията, като няколко кандидатури от други организации на фотографи от Европа бяха отхвърлени.

АПФ ще подготвя наши фотографи за получаване на международен сертификат за фотография от FEP, ще участва в нейните изложби и проекти. АПФ ще бъде гарант и ще допуска нови кандидати и организации за пълноправно членство във Европейската федерация.

На първата за годината сесия на Европейската федерация на фотографите в Ирландия бяха раздадени и наградите за фотография World Photographic Cup.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България