Българският народ не е див и варварски, братя

Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Брекзит синдромът е заразил и довършва британците

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Може би футболната запалянковщина не е най-добър извод за това кое е България, най-вече кое е Англия. Заради шепата провокативни групички, народни своеволия и преувеличен патриотизъм, не бива да се правят толкова окончателни изводи. Британската преса достигна тъжни върхове с изказванията си, че българите сме расисти и животни, което ме връща в онези години на лайпцигския процес срещу Георги Димитров.

„Българският народ, казва той, не е див и варварски”. Изпадаме в ненужна изповедност и в днешни дни, когато един малко див и варварски спорт, се опитва да обрисува портрета на българина и на света.

В дни на Брекзит и напълно неадекватно политическо и национално поведение спрямо това, британците си търсят или си планират отдушник в лицето на една скромна, работлива (донякъде), но изключително толерантна, както каза и г-н Борисов нация. Като човек, живеещ 75% от времето си в Лондон и посещаващ лично и служебно вътрешността на Кралството, виждам, че Брекзит синдромът е заразил и довършва британците почти колкото едно време чумата, само че това разяждане е духовно, като първо засяга самочувствието. Там, вижда се не стига само Кралица и Кралско семейство, не стигат световни победи в миналото (днес те са почти единствено икономически). а изглежда им се иска да стъпват на все повече рамене, за да изглеждат по-високи. В техните си очи, не в нашите.

И ако ние, като нация, познаваща и разбираща себе си, не отговорим от силата на член на Европейския съюз и не изискаме извинение за срамните публикации и отношение, нека такова ни се полага вовеки.

А иначе, позволете да докладвам, че почти по времето на този мач, в частният клуб Mosimann’s, работещ под герба на принц Чарлз и обслужващ най-грандиозните събития на кралското семейство, като Диамантения юбилей на Нейно Величество и сватбите на двамата и внука Уилям и Хари, се проведе Британско-българският бизнес бал в Лондон. И там, като негов организатор, уверявам ви, британци и българи се чувстваха перфектно един до друг. Новоизбраната „Мис Англия” приветства България, българския флаг редом с британския се развя в центъра на Лондон. Фризьорът на принц Хари и Меган, работещ още за принц Чарлз и останалите от семейството Даниел Галвин Джуниър, прие наградата Приятел на България. Легендата Джес Конрад също говори пред това благотворително събитие. Кралската биографка лейди Колин Кембъл бе сред почетните гости на събитието. Представители на бизнесмена Мохамед ал Файед също бяха с нас. И…нека ви разкажа за този бал и неговата благотворителност.

 

Fashion idol

Мис Англия 2019

„Мис Англия 2019” бе една от наградените с престижния приз Приятел на България по време на благотворителния бал. Красивата д-р Бхаша Мукхерджи носеше бляскава вишнева рокля, а короната я възвисяваше в заслужени висини. Модна похвала заслужават още младата надежда на Острова - певицата Кери Лейтън, показала изключителен вкус в черна рокля. Бизнесменът Гари Кенеди, чийто хотел е сред топ 10 на най-награждаваните хотели във Великобритания, също е сред хората на бала, заслужаващи внимание. Неговото уважение към България и българите бе поднесено отчасти и чрез външния му вид. Кенеди беше облечен така, сякаш е на бал в Бъкингамския дворец.

 

 

Звездни гости

Кралски биограф, бизнесдама и издател

Сред гостите беше и бизнесдамата Кармел Грийнууд, чийто съпруг Джон е сред най-големите финансисти на Острова. Той е съпричастен и за въвеждане на валутния борд в Хонгконг. Съпругата му Кармел (в средата) долетя специално за българския бал от там. Кралският биограф лейди Колин Кембъл, винаги актуална с телевизионните си изяви и книги, също беше тук за да покаже приятелска съпричастност с България. Притежателката на историческия замък Goring дори опита да изпълни с всички песента „Моя страна” и игра хоро. Организаторът на най-престижния и стар Руски бал в Лондон Атаман Сушенко даде приноса си със своето присъствие. Известният издател Дейвид Хорнсби и съдружникът му Рупърт, също приветстваха благотворителната инициатива на бала, ориентирана към фолклорните състави на Острова.

 

Почести

Джес Конрад поздрави българите

Носителят на Ордена на Британската империя, звездата Джес Конрад, приветства българите с много настроение и шеги. Легендата на шоу бизнеса във Великобритания, оприличаван като Елвис Пресли на своето време, бе любезен да посети Британско-българския бизнес бал със съпругата си и се възхити на българските народни носии. Той се наслади на поднесеното меню, подготвено от екипа на шеф Антон Мосимън, също носител на Ордена на Британската империя и притежател на едноименния клуб, в който се проведе балът. За доброто самочувствие на българите е добре да се напомни, че преди две години от името на Нейно Величество Кралицата пристигна писмо, с поздравления за бала, а миналата година негов почетен гост бе адмирал - лорд Уест, доскорошен главнокомандващ военноморските сили на Великобритания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл