Българският П.Е.Н.-център с акция за подпомагане на писатели в критично положение

В изпълнените с емоционално напрежение, социална изолация и икономическа несигурност дни Българският П.Е.Н.-център (Поети, есеисти, новелисти) предприе акция за подпомагане на български писатели в критично положение: болни, инвалиди или творци с ниски доходи, които не са в състояние да се справят с предизвикателствата през периода на карантината.

Само за 24 часа членовете на П.Е.Н. събраха 300 лв. и ги дариха на виден наш писател, който е в тежко здравословно състояние.

Събирането на средства продължава, тъй като и други известни български писатели имат нужда от помощ. Управителният съвет на организацията се обръща с призив към всички хора с щедри сърца да дарят средства за тази кауза. Нека не забравяме, че културата е духовната памет на всяка нация. Икономическите параметри се променят, но ценностите, създадени от дейците на изкуството и културата, остават непреходни във времето и ще съхранят самобитната идентичност на българската нация в многоликото европейското семейство. Писателите вграждат в творбите си словесния образ на тази идентичност.

Желаещите да подпомогнат тази инициатива биха могли да се обадят на Здравка Евтимова – председател на Българския П.Е.Н.-център, на тел. +359 888 49 78 73 или да преведат своето дарение по следната сметка:

Пощенска Банка:IBAN BG97BPBI81701605814699

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура