Български, немски и американски снаряди са открили руски военни в Алепо

Боеприпаси, произведени в САЩ, Германия и България са били намерени от руските военни в хода на разминирането на северния сирийски град Алепо. Това съобщи ръководителят на екипа от Международния противоминен център на Въоръжените сили на Руската федерация Иван Громов, предава TACC.

„Там са представени боеприпаси и крупнокалибрено стрелково оръжие. Снарядите са немски, американски, производство на България“, заяви Громов в ефира на телевизионния канал "Россия 24".

Вчера говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в Сирия са намерени оръжия, произведени в България с изтекъл руски лиценз.

Намерени са още 122-милиметрови минометни снаряди, снаряди за реактивни системи за залпов огън, ръчни гранати, гранатомети и снаряди за гаубици – в количества като за цял батальон.

След освобождаването на Алепо руси военни разминират града, като по техни думи представителите на т. нар. умерена опозиция са минирали „буквално всичко“, дори детските площадки.

Руският център по примирение на враждуващите страни в Сирия съобщи по-рано, че от 5 декември досега руски сапьори са разминирали в Алепо територия с обща площ от 966 хектара (9,66 кв. км).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят