Български триумф в биатлона

Ключът към успеха е и да стреляш, и да бягаш бързо, няма други рецепти“, заяви щастлив старши треньорът на биатлонистите Николай Захаров, минути след европейския триумф на Владимир Илиев.

Националът донесе първа титла за България от европейско първенство, като ликува с титлата в коронната си дисциплина 10 км на шампионата в Душники Здрой (Полаша). За Илиев това е трето отличие от континентално първенство, като до момента имаше и 2 бронза. „Владо досега винаги беше в подножието на медалите, успехът му е очакван - продължи наставникът. - В никакъв случай първенството не е слабо. Да пет-шест от лидерите отсъстват, но останалите от елита са тук. Всички си правят генерална репетиция за световното след две седмици в Австрия.“

Илиев покори върха, като изпревари с 4,9 сек шампиона в бягането на 20 км Александър Логинов (Русия). Трети на стълбичката се качи Красимир Анев. За биатлониста от Самоков, това е втори медал от първенството в Полша. Два дни по-рано Анев заслужи сребро в индивидуалното на 20 км.

Утре националите ще бягат в преследването на 12,5 км, а в неделя ще участват в щафетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт