Бързи и яростни коли за продан

21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Наскоро се навършиха 6 години от смъртта на американския актьор Пол Уокър, който загина на 40-годишна възраст в катастрофа на предната пътническа седалка на суперспортен автомобил Porsche Carrera GT2 с мощност 612 к.с. Освен незабравимите изпълнения в поредицата кинохитове „Бързи и яростни“, холивудската звезда остави след себе си богата колекция от страхотни коли. Точно 21 от тези бързи и яростни машини ще бъдат продадени на търг в Аризона през януари, а по-голямата част от приходите ще отидат за благотворителната фондация, основана приживе от Пол Уокър, която сега се ръководи от неговата дъщеря.

Всички обявени за продан автомобили и мотоциклети са като сбъднати мечти за ценителите. На тезгяха ще бъдат сложени три класически комбита Chevrolet от 60-те години на миналия век, седем М-„тройки“ на BMW от 80-те и 90-те години, пикапи Ford F-250, GMC Sierra 1500 и Toyota Tundra, както и мотоциклети Suzuki, BMW и Harley-Davidson. „Ядрото“ от колекцията на Пол Уокър са пет М-модели на Серия 3 на BMW (E30 и E36) с олекотена конструкция, задвижвани от 6-цилиндров редови трилитров двигател с мощност 240 к.с. и 5-степенна механична трансмисия. От този модел са произведени само 125 екземпляра.

Друг великолепен автомобил за продан е чисто нов Ford Mustang Boss 302S от 2013 г., който никога не е бил шофиран. Той също е по-лек със 150 кг от стандартния Boss 302S, а под предния капак ръмжи 5,0-литров мотор V8 с компоненти и софтуер от състезателния отдел Ford Racing, генериращ 446 к.с.

Не по-малко магнетичен екземпляр от колекцията на Пол Уокър е Nissan 370Z от 2009 г. с изминати 4200 км. Този автомобил с мощност 332 к.с. е „участник“ в петата серия от „Бързи и яростни“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили