Бързи производства срещу нарушители на карантина в Разградско

Международен шофьор, под карантина, отишъл в КАТ да си подновява книжката

Две бързи производства и трето, което е досъдебно, започна полицията в Разград за нарушители на карантинните мерки. Едното от бързите производства е срещу 59-годишен международен шофьор, който отишъл в „Пътна полиция“ в Разград, за да подновява шофьорската си книжка. Служителите там обаче установили, че мъжът трябва да е под карантина в дома си след завръщането си у нас от курс. Ограничението му било до 12 април.

Нарушителят обяснил, че след карантината му предстои да потегли зад граница, а книжката му изтичала и навън нямало да я признаят. Това го било принудило да наруши мерките, които, обаче, освен за негова безопасност са и за тази на околните.

Трябвало е да се обади в „Пътна полиция“, за да му обяснят как да се процедира, а не да се нареди пред гишето.

Бързо производство е започнато и срещу 20-годишна, която била поставена под карантина само 4 дни преди проверка да установи, че тя не е в дома си в село Ловско.

Третият установен нарушител в понеделник е 39-годишен мъж от Исперих, който също не бил намерен на подадения от него адрес, който не трябвало да напуска до 8 април. За него имало данни, че не спазва разпоредените мерки. От полицията не уточняват, но вероятно е бил засичан от познати по улиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини