Бързи производства срещу 13 нарушители на пътя, спипани в Пловдивско през почивните дни

Снимка: Архив

Бързи производства са образувани срещу 13 водачи на МПС-та, заловени при полицейски проверки от четвъртък до неделя. Шест от нарушителите са били употребили алкохол над 1,2 промила, четирима - наркотични вещества, а други трима са били неправоспособни. В Пловдив в арестите на Първо, Второ и Трето РУ попаднали 29-годишна жена и двама мъже, на 46 и 26 години, с алкохолни проби съответно 1.42, 1.72 и 1.35 промила.

В Кричим 43-годишен водач се бил качил в автомобила си с 1.42 промила, в Сопот 50-годишен бил с 2.29 промила, а в село Белозем 56-годишен управлявал автобус с 1.35 промила. Двама пловдивчани, на 35 и 20 години, пък били задържани от служители на Първо РУ за шофиране под въздействието на наркотици. Дрогирани били и 29-годишен мъж и 23-годишно момиче, седнали зад воланите на леки автомобили в  Раковски и в Хисаря.

Да управляват колите си  в рамките на наложено административно наказание в село Куртово Конаре и в района на 133 км на АМ “Тракия” били засечени младежи на 23 и 19 години. В Калофер без да притежава свидетелство за правоуправление с мотоциклет “Кавазаки” бил хванат 16-годишен тийнейджър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право