Бързо правораздаване: Осъдиха куриер на телефонни измамници на петия ден от престъпленията

Снимка: Архив

24-годишният получи условно наказание, но имал и 6 висящи производства

Куриер на измамници получи условна присъда в рамките само на пет дни след извършване на последните престъпления и задържането му в Търговище.

24-годишният М.Л. от Добрич сключи споразумение с прокуратурата, признавайки съучастието си в измамите и така получи наказание от 1 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Съдът го освободи и младият мъж вече е на свобода.

Срещу него обаче има 6 висящи производства от други дирекции на полицията в Североизточна България за участието му като куриер и при други измами.

Както „Труд” съобщи младежът от Добрич е задържан в последния понеделник на месец май. Арестуван е след като прибрал пари от втора телефонна измама в Търговище, станала за два дни. В единия случай от К.С. (70 г.) взел 2 267 лв., става ясно от споразумението. В другия от С.П. (84 г.) прибрал 1 500 лв. И двете жени били подлъгани, че помагат на полицията при задържане на измамници.

Парите са намерени и върнати на жертвите на измамите.

Заедно с младежа в Търговище е била и 23-годишната му приятелка, която работела с него, съобщиха от Апелативна прокуратура миналата седмица.

Имало данни, че М.Л. е куриерствал в още 6 случая. Не се уточнява на чия територия са и кога са станали. Към момента не се коментира и дали разследващите са стигнали до авторите и същинските извършители, чиито съучастник, като куриер и помагач, се явява младежът от Добрич.

Магистрати поясниха, че той е получил условно наказание, защото досега не бил съден, признал и се отказал от гледане на делото по общия ред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право