Бързо производство и съд за бой с бутилка и шамар на медици от спешното отделение

Две жени ще бъдат изправени пред съда по бързото производство, а двама мъже бяха глобени по бързата процедура заради физическа саморазправа с медицински лица от спешното отделение в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - съобщиха от полицията. Нападенията са извършени на 13 и на 14 август. По съвпадение на обстоятелствата, пострадалите медици са все от един и същ екип, тъй като и при двете нападения са били на дежурство.

Всички нападатели са от ромския кв."Надежда", но между случаите няма връзка. На 13 август, около 13 часа група роднини довели за пореден път в спешното отделение възрастна жена. В предходните дни пациентката също идвала няколко пъти, оказвана й е медицинска помощ, била е насочвана към личен лекар. Близките й се ядосали, защото трябвало да изчакат, за да я прегледат. Избухнал скандал. 25-годишният М.Д. започнал да псува медиците и да им се заканва. Друга роднина, М.Д., на 42 години, също се развикала и ударила с бутилка минерална вода в лицето медицинска сестра.

На следващия ден, 14 август, скандалът избухнал около 21,30 ч., когато друга група жители на "Надежда" пристигнали като придружители на млада пациентка с болки в сърдечната област. Екипът веднага започнал всички необходими дейности за стабилизиране на състоянието й. Близките й отвън обаче започнали да викат и да крещят, искали веднага да разберат какво се случва с нея. 28-годишният О.П. започнал да заплашва и цинично да псува. 25-годишната Х.П., също близка на болната, без да се церемони зашлевила шамар на медицинската сестра, която се опитвала да успокои гневните роднини и да им даде сведения за състоянието на пациентката.

"И двата случая полицията е реагирала много бързо и адекватно, за което болницата им изказва голяма благодарност" - заяви д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на лечебното заведение. От ОД на МВР уточниха, че екипите от "Охрана на обществения ред" са реагирали незабавно, прекратили са конфликтите и не са допуснали да ескалира напрежението.

Лицата, псували и удряли медиците, веднага са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. Районният съд в Сливен вече е наложил глоба от 500 лева на 25-годишния М.Д. По Указа за борба с дребното хулиганство. На другият мъж, който на 14 август също си позволил да заплашва и да ругае медицинския екип, отново е съставен акт по УБДХ и случаят е внесен за решение в съда. Срещу жените се водят бързи досъдебни производства. Те ще бъдат изправени пред съда до няколко дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България