Бърни Сандърс отново се кандидатира за президент на САЩ

Американският сенатор от Върмонт Бърни Сандърс обяви, че ще участва на президентските избори през 2020 г. Това ще бъде втората кампания, в която 77-годишният Сандърс ще участва, след като през 2016 г. беше напът да изненада Хилари Клинтън и да стане кандидатът на демократическата партия за държавен глава, съобщава CNN.

Социологическо проучване от август 2018 г. показва, че сенаторът може да победи президента Доналд Тръмп на изборите през 2020 г. Анкетата на Politico/Morning Consult разкрива още, че Тръмп изостава с  12% от бившия вицепрезидент на демократите Джо Байдън и с 4% от сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън.

"Започнахме политическата революция с кампанията през 2016 г. и сега е време да придвижим революцията напред", каза Сандърс в интервю за Vermont Public Radio.

В момента Бърни Сандърс, който е отявлен социалист, е сред най-популярните членове на демократическата партия. Популярността му сред американския народ започна да расте още през 2016 г. Мнозина вярват, че победата на Търмп на президентските избори до известна степен беше наказателен вот срещу демократите, които предпочетоха Хилари Клинтън да бъде техния кандидат за държавен глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка