Бътън: Люис може да ми плати да се блъсна в Розберг

Дженсън Бътън предложи на Люис Хамилтън помощта си в битката с Нико Розберг за световната титла: срещу известно заплащане пилотът на Макларън би се ударил в лидера в класирането в Абу Даби, пошегува се той.

Разликата между двамата пилоти на Мерцедес е само 12 точки и спорът кой ще е новият световен шампион ще се реши в неделя в състезанието на "Яс Марина". За да може бившият съотборник на Бътън да стане шампион за пореден път, трябва Розберг да е четвърти или по-назад.

В интервю Дженсън се пошегува, че най-сигурният начин нещата да се развият в полза на Хамилтън е Розберг да бъде изваден от състезанието.

На въпроса дали Розберг ще спечели шампионата в Абу Даби, Бътън отговори шеговито: "Да, освен ако някой не катастрофира в него. Люис е много богат човек, лети по света с частния си самолет и съм сигурен, че е в състояние да ми плати. Обаче единственият ми шанс ще е когато Нико ме затваря с обиколка, защото иначе не сме достатъчно бързи, за да сме близо до него. Както и да е, отворен съм за предложения, и без това се оттеглям - така де, взимам си почивка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт