Бъчварова: Задействана е втора степен за опасност от мигрантските потоци

Румяна Бъчварова

Задействано е второто ниво на плана за действие при извънредни ситуации във връзка с евентуално засилване на мигрантските потоци по българо-турската граница. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от БНТ.

"Целта на превантивните мерки е страната ни да бъде готова, ако има извънредна ситуация. В момента по границата има повече военни, допълнителни патрули, засилена е постовата дейност. Част от мерките включва и готовност да се създадат условия за безпроблемно временно настаняване на мигранти", каза Румяна Бъчварова.

Ние не може да пренебрегнем тази опасност. Срещаме разбиране от страна на Комисията, която е одобрила всички тези мерки в апликационните форми, с които ни отпуска средствата, т. е. това е съвсем легитимно действие в интерес на българските граждани.И аз съм много разтревожена от факта, че се тиражират абсолютно неверни твърдения, че българските власти действат незаконно, че българските власти провокират някакво напрежение, защото тази политика засяга всички нас - да ни обединява поне политически.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България