Бьорндален с нов бизнес

Осемкратният олимпийски шампион в биатлона Оле Ейнар Бьорндален се установи в Монако и се захвана с нов бизнес. Норвежецът, който от години живееше в Австрия, създаде свой бранд, носещ неговото име. Работи и като експерт в телевизия TV2. Още обаче носителят на 19 титли от световни първенства, не е решил с какво точно ще търгува. „В момента сме четирима души, трябва да създадем екип и да се ориентираме в каква посока да тръгнем“, казва 45-годишният спортист, който е особено популярен в Централна Европа.

Не е изключено неговият бизнес да продължи линията на съпругата му Дария Домрачова, също биатлонистка, която има своя марка дрехи и е дизайнер.

„Имах предложения преди години, но реших да приключа със спорта и после да подхавна бизнес“, продължи Бьорндален, който през 2018-а прекрати кариера.

Преди 16 г., когато Оле Ейнар е на наградите „Лауреус“ за постижения в спорта в Монако, е запитан дали би живял в Княжеството. „Прекалено е скъпо – отговори тогава той. - Едва мога да си позволя да наема пощенска кутия.“

Но след такава бляскава кариера явно норвежецът е в състояние да си позволи да e съсед на най-богатите. Според едно от проучванията трябва да имаш поне $200 000 доходи на година, за да се радваш на приказния живот в Монако. Като начало семейство Бьорндален са наели жилище в неголям комплекс край пристанището на града до Средиземно море. За едностаено жилище от 61 кв.м наемът, например, е около 4300 евро месечно. Биатлонистът държи малко по-голямо.

„Пазарът на жилища в Монако е ограничен - признава Оле Ейнар. - Нищо не съм купил засега, но търся варианти. Ще видим дали ще се получи...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт