Бялата мечка Ника е новият футболен оракул (ВИДЕО)

МОСКВА - Помните ли октоподът Поул? С невероятна точност морското животно познаваше мачовете от Мондиал 2010. Живеещият тогава в Германя Поул получаваше купички с националните знамена на съперниците. И към която се приближеше, той побеждаваше.

Сега Поул си има своя руски наследник. Много по-голям от него. Името му е Ника и това е бяла полярна мечка, която живее в московския зоопарк. Домакините пробваха оракулските способности на изключително интелигентното животно, което като новородено преди две години бе спасено от бракониери. Подобно на Поул и Ника получава две купички с храна, оцветени с национални флагове.

Досега мечката позна, че Германия ще победи Австралия (3:2). Предрече и, че Португалия ще срази Мексико. Само че „ацтеките” изравниха за 2:2 в добавеното време.

Руските фенове получиха сериозна доза самочувствие преди снощното дерби срещу Португалия. Ника тръгна към купичката на „Сборная” – знак, че еврошампионите на Кристиано Роналдо ще загубят за радост на домакините. Другата прогноза на полярната мечка обаче можеше да донесе голяма радост на букмейкърите – Нова Зеландия да срази за първи път в исторята си Мексико.

За двубоите от другата група Ника „посочи”, че Германия ще спечели срещу Чили, а Камерун ще бие Австралия.

Дали всичко това е „мечешка услуга” за милионите залагащи на футболни мачове? Още не е ясно, но пък клипове с прогнозите на мечката вече са хит в интернет пространството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят