Бях фокусирана само върху победата, обяви шампионката Тайбе Юсеин

"Финалът бе дълъг, прекъсна поради ред причини, но аз останах изцяло фокурисарана върху спечелването на срещата - заяви европейската шампионка по борба Тайбе Юсеин. - През 2017-а останах на една секунда от триумфа, завърших със сребро на първенството в Нови Сад. Имах цяла година да преосмисля всичко, да видя грешките си. И се радвам, че се върнах в най-добрата си форма именно навръх рождения си ден. Това е най-големият ми подарък."

В решителната битка Юсеин се наложи с 11:8 над Инна Тражукова в категория до 62 кг, която е шампионка на Русия и пета от олимпиадата Рио 2016 на първенството в Каспийск (Русия). А двубоят бе прекъсван на няколко пъти. Веднъж заради кръвотечение от ухото на рускинята, после заради проблеми с електронното табло за времето, както и оспорвания на съдийски отсъждания.

Златото е първо при жените в карирата на Юсеин, която вече има общо 8 медала.

Преди това Биляна Дудова защити титлата си от 2017-а, като ликува със златото в категория до 57 кг след успех над рускинята Ирина Ологонова с 6:0.

До момента българската борба има от първентвото в Каспийск 4 медала. Освен титлите на Дудова и Юсеин, сребро спечели Мими Христова, а Даниел Александров е с бронз при класиците.

Днес стартират и последните ни представители в свободната борба при мъжете - Владимир Дубов (61 кг), чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев (74) и Мехмед Гази (86).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт