Вавринка каза как е победил Гришо: Трябваше да го притискам, чаках си момента

Стан Вавринка

Швейцарецът Стан Вавринка записа втора поредна победа над Григор Димитров, при това на турнир от "Големия шлем". Той изхвърли българина още в първия кръг на US Open с резултат 3:6, 2:6, 5:7, след като беше сторил това и почти два месеца по-рано на "Уимбълдън".

След мача швейцарецът, който пропусна миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ заради операция, разкри каква е била тайната да се справи с осмия поставен в схемата. Стан Вавринка добави, че е бил уверен в успеха.

"Спечелих срещу Димитров на "Уимбълдън", където настилката е най-неприятна за мен и днес имах увереност и знаех, че ще спечеля. Условията бяха тежки за мен. Трябваше да го притискам и в крайна сметка ми се получи. Трябваше да имам повече дълбочина в разиграванията, да играя по един и същи начин гейм след гейм и да го притискам. Чаках момента си и го оползотворих. Той и много други играчи концентрират вниманието си върху бекхенда ми, а за мен е важно да подобря играта си на този удар. Но имах много силни удари от форхенд и го раздвижих достатъчно", заяви Стан Вавринка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт