Вадят чернокоп от фризера вместо от морето

Ловят дребни бебетата на лефера и ще го затрият, предупреждават рибарите от Шабла

Заради лошото време и бурно море пресният улов секна и търговците заляха голямата Рибна борса във Варна със замразен чернокоп. Цената е 8 лева за килограм. По сергиите се намира и пресен, но е дребен като цаца и граца и върви по 4-5 лв.

Не трябва да се ловят толкова малки бебетата на лефера - по 100-150 г, защото няма да дочакаме да порасне хищникът и да го има в морето тази есен, предупреждават рибарите от шабленската кооперация "Кария".

В момента на борсата може да се намери само замразена родна цаца по 3 лв., а прясната идва от Турция по 4 лв. Намира се и дребен черноморски сафрид по 6 лв., а едрият е внос от Гърция на същата цена.

Търговците предлагат и прясна илария по 3.50-4 лв. за кг, прясна сулка по 5 лв. и кая на същата цена. Сега прясно охладен кефал има в изобилие от последния улов и се предлага на цени между 5 и 6 лв. за килограм.

Намира се гюмюш по 3 лева. Царицата на рибите - калканът, също е от пресен улов от последните топли дни.

Цената на най-деликатесната риба e твърда - 25 лв. за килограм. Жив шаран от язовирите върви между 6 и 8 лв./кг, живи раци по 12 лв./кг, а скаридите-по 7 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България