Валверде: Лео кара съперниците ни да се страхуват

Ернесто Валверде, треньор на „Барселона“, заяви, че звездата на тима Лео Меси плаши съперниците. Наставникът похвали аржентинеца и добави, че благодарение на него е бил сломен „Ливърпул“.

„В такива мачове всеки от отборите се опитва да наложи своя начин на игра – каза Валверде. - Понякога съперникът доминира и трябва да умееш да се справиш с това. Беше трудно, но вкарахме три гола и се надяваме да не загубим преднината си в реванша. Интригата е жива, а „Ливърпул“ ще направи живота ни труден. Трябваше да вложим много усилия за победата и се радвам, че го направихме. Знаем на какво е способен Меси, но той не спира да ни удивлява. Лео е нашият капитан, той е човекът, който сменя ритъма на игра. Отново неговите ходове решиха мача и ни изведоха до победата. Прекият свободен удар беше далеч от вратата и не знаех дали Меси ще стреля. Нямам представа как го прави, но винаги успява да блесне точно тогава, когато най-много имаме нужда от това. Лео всява чувството на страх в нашите противници“.

Юрген Клоп, мениджър на „Ливърпул“, смята, че представянето на неговия отбор е било най-силното гостуване на „мърсисайдци“ в последните две издания на Шампионската лига.

„Не знам дали можем да играем по-добре“, изцепи се Клоп след 0:3. - Моите момчета никога не се предават. Обичам това. Ще използваме този мач, за да им покажем какво е възможно. Той е важен за тяхното развитие. Това бе едно много смело представяне, в което имаше много страст“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят