Валверде призна поражението

Athletic Bilbao's coach Ernesto Valverde gestures before the UEFA Europa League quarter finals second leg football match Sevilla FC vs Athletic Club Bilbao at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on April 14, 2016. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO

Новият треньор на „Барселона“ - опитният Ернесто Валверде, призна поражението от големия съперник „Реал“ (Мадрид). Бившият наставник на „Атлетик“ (Билбао) все пак призна, че очаква „белия балет“ тепърва да започне да губи.

"Длъжни сме да отдадем дължимото на „Реал“, но сезонът едва сега започва – каза Валверде. - Във футбола няма непобедими отбори и не се съмнявам, че Мадрид също ще губи мачове. Загубихме мача и трябва да сме честни и да признаем, че съперникът беше по-добър от нас в началото на първото полувреме и в заключителните минути. Имаше моменти, в които можехме да обърнем развоя на срещата, но не ги използвахме. „Реал“ пресираше много активно и наказа грешките ни. Трябва бързо да се възстановим психически, защото след няколко дни започва първенството. Със Суперкупата приключва подготовката, но това не означава, че не сме искали да я спечелим. Трябва да гледаме напред."

Освен лошото представяне срещу „Реал“ тимът на Валверде прекъсна дълга серия от мачове, в които неимоверно вкарваше поне по едно попадение в Ел Класико. За последно каталунците не успяха да се разпишат във вратата на съперника през 2011 година при загубата във финала за Купата на Краля с 0:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят