Валежите намаляват, вятърът утихва днес

Утихване на вятъра и спиране на валежите, освен в планинските райони, вещае синоптичната прогноза за днешния ден. Преди обяд над Източна България ще е предимно облачно и на места все още ще превалява дъжд, но постепено валежите ще спират и облачността ще се разкъса.

На останалата част от страната ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър, който след обяд ще отслабва, показва справка на сайта на НИМХ при БАН.

Дневните температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°. Привечер от запад облачността отново ще се увеличи и на места в западните райони ще превали дъжд, в планините – сняг.

Над планините облачността ще е значителна. Преди обяд все още на места в Странджа и Сакар ще превалява дъжд. След обяд от запад отново ще се заоблачи и привечер в масивите от Западна България ще превали дъжд, а над 1500 метра - сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Около обяд и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 11-14°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето