Валежите спират утре, слънцето ще се покаже

През нощта от северозапад валежите ще продължават да отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне. Минимални температури - между минус 2° и 3°.

Утре ще бъде предимно слънчево със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София около 8°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде близко до средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от изток, който през деня постепенно ще се ориентира от юг, а по най-високите части на Рила и Пирин от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 4°.

В четвъртък облачността отново бързо ще се увеличи и през втората половина от деня в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Вятърът ще се обърне от югоизток и дневните температури още малко ще се повишат. През нощта срещу петък и в петък до обяд на отделни места и в Източна България ще има слаби превалявания от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в повечето райони ще бъде слаб. В събота ще е почти без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът от северозапад ще се усили. Ще започне бързо затопляне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето