Валентин Касабов за самостоятелното явяване на ВМРО на евроизборите: Това беше неочакван ход

Зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти и на НФСБ Валентин Касабов коментира самостоятелното явяване на ВМРО на евроизборите. Той заяви пред БНТ, че самостоятелният път не води до нищо и призова колегите си да „бъдат по-смирени“.

Самостоятелната игра не води до нищо добро - така Валентин Касабов коментира самостоятелното явяване на ВМРО на евроизборите и призова колегите си да бъдат „по-смирени“.

"В един момент от ВМРО тръгнаха самостоятелно, но смисълът на патриотизма и нашата задача е да вървим заедно. Не сме обидени, но това беше неочакван ход", заяви Касабов.

ВМРО са тези, които напуснаха, така че проблемът не е в НФСБ, каза още той.

"В едно семейство като се скарат, означава ли, че трябва да се разделят?", попита зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти и НФСБ.

Валентин Касабов призова колегите си от ВМРО да се върнат и да преосмислят решението си, но отрече да е настъпил краят на коалицията на Обединените патриоти.

Взаимоотношенията с ГЕРБ са различни от тези в малката коалиция, а досега няма нарушение на коалицонното споразумение, отбеляза той.

Истината е, че Голямата коалиция върви, каза Касабов. По думите му няма поставени условия за кворума.

По въпроса за прага за префернциалния вот Касабов напомни, че НФСБ е против преференциите. Той обясни, че всеки, който иска да се кандидатира, може да го направи. Тепърва ще се обсъжда вдигане на прага на преференциите, но това все още не е обсъждано с ГЕРБ, допълни Касабов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика