Валентин Радев: Арестуваните за обира на банкомата са били следени от службите

Петимата мъже, които бяха задържани във връзка с взривяването на банкомат в столичния кв. Илиянци тази сутрин, са били следени от службите за сигурност. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Повечето от задържаните имат криминално минало, не са от най-големите престъпници, но са били следени", каза той. „Те си имат и прякори, замесени са и в кражби“, добави Радев.

„Разпитах дали са същите като в случая през декември, но тези нямат връзка с другите групи. Може би са правили един опит преди това, лицата в този сектор са разпознаваеми, службите ги познават. Добре е, че са ги преследвали малко, от Елин Пелин до Ихтиман“, обясни той.

Вътрешният министър каза още, че продължава търсенето на откраднатите пари и все още не е известно точно колко са. "Във връзка сме с тези, които са слагали парите там и със собствениците на банкоматите", посочи Валентин Радев.

По думите му е имало пръски от оцветяването на банкнотите върху дрехите на заложените мъже.

„Всички останали, които посягат, да свикват, че рано или късно ги хващаме“, предупреди вътрешният министър. „Хванахме и трима от четиримата за обира на банкомат в Сапарева баня. И четвъртият ще падне в капана, сигурен съм“, каза още Валентин Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право