Валентин Радев за заплатите на полицаите: Парламентът казва какъв е бюджетът

Повишение на полицейските заплати може да се очаква след определянето на бюджет 2018, това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на посещение в Севлиево. Според него синдикатите трябва да търсят съдействие и от народните представители преди гласуването на новия бюджет на МВР.

Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов присъстваха на официалната церемония по откриване на обновената сграда на пожарната служба в Севлиево. На тържеството бе отслужен водосвет за здраве и успех на служителите.

Министър Радев заяви още, че ще продължава да води конструктивен диалог със синдикатите и увери, че всички спорни въпроси между министерството и тях са решени, освен този за полицейските заплати, предаде БНТ.

"Аз не виждам защо правят тези протести. Парламентът казва какъв е бюджета, ние вземаме този бюджет и внимаваме да го разпределим правилно. Това правим ние, това трябва да правят и синдикатите и да внимават, ако имат някакви бележки чрез нас да отидем в парламента, за да помоля колегите народни представители, моля ви се, когато дойде ред да определяме бюджета на Министерството на вътрешните работи, ако и вие считате, повишете бюджета, за да може да повишим заплатите:, коментира министърът на вътрешните работи.

Сградата на РСПБЗН, която е построена през 1954 година, бе основно реновирана със средства по програма „Региони в растеж“ и с финансово участие на Община Севлиево. Стойността на извършените строително-ремонтни дейности възлиза на над 320 хил. лв., 30 хил. от които са осигурени от общината, съобщиха от МВР.

Преди церемонията, министър Радев, главният секретар на МВР и директорът на ГДПБЗН се запознаха с работата на новооткрития Общински координационен център, който в случаи на необходимост, при възникване на критични ситуации от различен характер, осигурява отлична възможност за бързо взаимодействие между община, полиция и пожарна служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България